Ексклюзиви
вівторок, 26 червня 2007 16:09

Учені просять Ющенка допомогти киянам у боротьбі проти "ущільнювачів столиці"

Українські вчені та громадські діячі просять Президента України Віктора Ющенка домогтися припинення безладної забудови Києва та зберегти історичний центр столиці.

"Створюється враження, що певні темні сили, які не змогли зруйнувати Київ за минулі століття, взяли на озброєння новітню технологію знищення, — через забудову", — говориться у відкритому листі президентові, оголошеному у вівторок на прес-конференції в Києві.

Більш за все авторів звернення обурює забудова багатоповерховими будівлями центральної частини столиці, суцільна забудова берегів Дніпра (Конча-Заспа) і будівництво на території парків і скверів, зокрема плани щодо забудови Андріївського узвозу, Михайлівської площі та скверів Подолу.

У зв"язку з цим автори звернення просять Президента вжити конкретних заходів задля обмеження забудови Києва і створення історичних заповідників на території столиці.

Під зверненням, зокрема, поставили підписи академік НАН України Борис Олійник, директор інституту археології НАНУ Петро Толочко, доцент Київського національного університету будівництва і архітектури Георгій Куровський, директор музею "Київська фортеця" В"ячеслав Кулініч.

Зараз ви читаєте новину «Учені просять Ющенка допомогти киянам у боротьбі проти "ущільнювачів столиці"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути