середа, 22 серпня 2007 12:54

Учені довели, що ожиріння заразне

Група учених на щорічних зборах Американського хімічного суспільства підтвердила дані про те, що ожирінням можна дійсно заразитися так само, як і простудою.

Добре відомий аденовірус-36 крім того, що він викликає респіраторні і очні захворювання, також ще здатний перетворювати стволові клітини на жирові відкладення. До того ж, в цьому вірусі міститься ген, який відповідає за це перетворення.

Результати дослідження, проведеного американськими фахівцями, показують, що причиною ожиріння стає не тільки малорухливий спосіб життя і калорійна їжа. "Ми не стверджуємо, що вірус - єдина причина ожиріння, але дослідження показало, що в деяких випадках ожиріння викликане вірусною інфекцією", - заявила Магдалена Пасаріка, професор університету в Луїзіані.

Вірус Ad-36 вже давно пов"язували з людським ожирінням. Хоча, фахівці відзначають, що він не єдиний, який приводить до подібних побічних ефектів, газета The Guardian.

Зараз ви читаєте новину «Учені довели, що ожиріння заразне». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути