Ексклюзиви
субота, 19 січня 2008 10:55

Учені дізналися причину виникнення лейкемії

Британські учені з Оксфордського університету під час дослідження двох сестер-близнят виявили клітину, яка відповідає за виникнення дитячої лейкемії.

Фахівці повідомляють, що, вивчаючи кістковий мозок близнят Олівії та Ізабелли Мерфі, їм вдалося виявити стовбурові клітини, які могли викликати розвиток лейкемії, яка, проте, виникла тільки у однієї з сестер.

На думку учених, це свідчить про те, що для того, щоб хвороба почала розвиватися, в організмі повинні відбутися додаткові зміни. Ці зміни, можливо, викликані інфекцією, відбулися в організмі Олівії, тому вона і захворіла.

Згідно оцінкам учених, до 1% населення є носіями небезпечних клітин, але тільки 1% з них дійсно захворює лейкемією.

Британські учені вважають, що відкриття стовбурових клітин, які викликають лейкемію, дозволить розробити принципово нові способи лікування цієї хвороби, направлені на знищення клітин-винуватців хвороби. До того ж, це дозволить створити більш специфічні та більш ефективні способи лікування дітей, страждаючих від раку крові.

Відзначимо, що лейкемія або рак крові виникає тоді, коли білі кров"яні тільця захоплюють кістковий мозок і організм перестає виробляти нормальні клітини крові, повідомляє "Обозреватель".

Зараз ви читаєте новину «Учені дізналися причину виникнення лейкемії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути