Ексклюзиви
пʼятниця, 11 січня 2008 12:41

Учасники мітингу підприємців у Білорусії заарештовані і постануть перед судом

Учасники несанкціонованого мітингу приватних підприємців у Білорусії постануть перед судом. Співробітники міліції у п"ятницю направили до суду Центрального району Мінська адміністративні протоколи відносно приблизно 10 осіб, які брали участь у несанкціонованому мітингу підприємців 10 січня в Мінську, повідомили в РУВС Центрального району. Як повідомлялося, мітингуючі підприємці вимагали минулого четверга скасувати указ президента Білорусії N760, відповідно до якого з 1 березня поточного року індивідуальні підприємці зможуть використовувати як найманих робітників тільки близьких родичів. Акція тривала понад чотири години.

"Адміністративні протоколи на осіб, затриманих під час несанкціонованої вуличної акції підприємців, направлені до суду Центрального району Мінська", – повідомили в РУВС. Там уточнили, що "минулого четверга в РУВС Центрального району Мінська було доставлено близько 10 людей, які брали участь у несанкціонованому мітингу підприємців. На них були складені протоколи". "Більшість із затриманих є студентами, 1974-1988 років народження", – додали в РУВС.

Тим часом за відомостями білоруської служби радіо "Свобода", у відділенні міліції Центрального району столиці перебувають близько 20 осіб, а в міліції Московського району – лідер ОГП Анатолій Лебедько і голова республіканського громадського об"єднання підприємців "Перспектива" Анатолій Шумченко, повідомляє "Новий Регіон". За фактом порушення громадського порядку учасниками несанкціонованого мітингу і непокори вимогам співробітників міліції порушена кримінальна справа, заявив заступник начальника ГУВС Мінміськвиконкому Олександр Найденко.

Лідер РОО "Перспектива" Анатолій Шумченко повідомив учасникам мітингу, що в адміністрації президента він зустрічався з начальником Головного економічного управління Інною Медведєвою. За словами Шумченка, на зустрічі він заявив, що підприємці мають намір добиватися скасування дії президентського указу N760. У свою чергу Медведєва відповіла, що указ діє і будь-які коректування вимагатимуть часу.

Усього в Білорусії налічується понад 200 тисяч індивідуальних підприємців. Більшість з них не перереєструвалися на ЧУП чи інші юридичні особи. Президентський указ N760 значно скоротив можливості для ведення бізнесу. Багато підприємців з 1 січня припинили роботу і оголосили страйк. За даними лідера кампанії "За вільний розвиток підприємництва" Віктора Горбачова, страйком охоплені всі великі міста Білорусії. За його даними, в Солігорську і Борисові не вийшли на роботу близько 80% ІП, у Могильові, Речиці і Світлогорську – 90-95%.

Підприємці мають намір 21 січня знов вийти на акцію протесту, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Учасники мітингу підприємців у Білорусії заарештовані і постануть перед судом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути