середа, 16 січня 2008 16:08

Учасники ДТП зможуть обходитись без ДАІ

Президент Моторного (транспортного) страхового бюро (МТСБУ) Володимир Романішин повідомив, що цього року бюро впровадить так званий "єврорапорт" - документ, що буде фіксувати схему ДТП без участі співробітника Державтоінспекції (ДАІ).

За словами Романішина, це дозволить учасникам ДТП без участі державтоінспектора фіксувати ступінь нанесених пошкоджень, пише Коммерсант-Украина.

"Щоб запротоколювати подію на дорозі, потрібно дуже довго чекати прибуття ДАІ. Тому нам уже давно настав час впровадити "єврорапорт", коли учасники самостійно, без автоінспектора обмінюються контактами, заповнюють формуляри й відображають схему ДТП", - пояснив Володимир Романішин.

За словами пана Романішина, основною проблемою впровадження "єврорапорту" стане можливість шахрайства з боку несумлінних клієнтів страхових компаній, які можуть вступити в змову з метою одержання виплат, не забезпечених страховим випадком. Частково уникнути цього можна за допомогою жорсткості в законодавстві щодо відповідальності за недостовірну інформацію.

У свою чергу, голова правління СК "Глобус" Володимир Ганчак сказав, що "за кордоном всі страхові події оформляються саме "єврорапортом", що значно спрощує життя громадянам. Для страхової компанії це теж не проблема, тому що на підставі цього документу вона зможе провести своє розслідування".

"Незалежно від ризиків ми повинні прийти до цього нововведення, інакше всі наші клієнти будуть стояти на дорогах годинами й чекати ДАІ",- переконаний генеральний директор СК "Універсальна" Олександр Павленко. - "Щоб уникнути шахрайства, у першу чергу потрібно створити кооперацію страховиків і одержати доступ до баз даних ДТП".

Зараз ви читаєте новину «Учасники ДТП зможуть обходитись без ДАІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути