вівторок, 01 травня 2007 14:48

Убитий лідер Аль-Каїди в Іраку

Лідер "Аль-Каїди" в Іраку Абу Айюб аль-Масрі (Abu Ayyub al-Masri) убитий в результаті зіткнень між бойовиками. Про це повідомив представник Міністерства внутрішніх справ Іраку генерал Абдул Карім Халаф (Abdul Kareem Khalaf) з посиланням на "точні розвідувальні дані", передає агентство Reuters.

Американське командування поки не підтвердило цю інформацію. "Сподіваюся, це правда. Ми перевіряємо, ми повинні бути двічі упевнені, перш ніж підтвердити що-небудь", - заявив представник американської армії підполковник Кріс Гарвер (Chris Garver).

Халаф підкреслив, що іракські і американські війська не мають відношення до загибелі лідера іракської "Аль-Каїди", передає AFP.

Аль-Масрі, єгиптянин за національністю, очолив іракську "Аль-Каїду" після смерті колишнього лідера угрупування йорданця Абу Мусаба аль-Заркаві, убитого в результаті бомбового удару американської авіації в червні 2006 року. За інформацію про місцезнаходження аль-Масрі США призначили нагороду у розмірі 5 мільйонів доларів.

У лютому 2007 року Халаф повідомив, що аль-Масрі поранений в перестрілці з поліцією. Згодом ці відомості не підтвердилися. У жовтні минулого року супутниковий телеканал Al-Arabiya розповсюдив інформацію про смерть лідера іракської "Аль-Каїди", проте це повідомлення також було спростоване, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Убитий лідер Аль-Каїди в Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути