пʼятниця, 07 грудня 2018 11:53

"Убий у собі москаля": ще в одній області заборонили російську музику та фільми

Автор: kurs.if
  На Прикарпатті ввели заборону на російську музику та кіно
На Прикарпатті ввели заборону на російську музику та кіно

На Прикарпатті заборонили публічне використання російських фільмів і музики.

Мораторій на російськомовний продукт ввели, аби уникнути ескалації напруги в суспільстві та недопустити розпалювання міжнаціональної ворожнечі, пише "КУРС".

Депутати Івано-Франківської обласної ради підтримали мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту агресора в будь-яких формах на території Івано-Франківської області до моменту повного припинення окупації території України.

Проект рішення депутатам представив Ігор Дебенко. Він зазначив, що це рішення має рекомендаційний характер.

"Ми як депутати обласної ради маємо засвідчити свою позицію. Проситимемо людей утримуватися від культивування, просовування російськомовного продукту агресора", - сказав депутат.

Дебенко роз'яснив, що під "російськомовним продуктом агресора" розуміються пісні, фільми, музика, яка виробляється, продукується російськими громадянами, фірмами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пояснили, навіщо забороняти російські пісні

Депутат від ВО "Свобода" Василь Попович запропонував на підтримку рішення мешканцям області проводити флешмоб "Убий у собі москаля" і звертати увагу водіїв маршруток, продавців, які вмикають російську музику.

Проект рішення передбачає також створення міжвідомчої робочої групи за участі громадськості, правоохоронців та працівників РДА з метою проведення систематичної роз'яснювальної роботи для фізичних та юридичних осіб про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту агресора на території Івано-Франківської області.

Рішення підтримали 68 депутатів. 3 не голосували.

Тернопільська обласна рада 6 листопада заборонила у регіоні російські пісні, книжки та фільми. Указ діятиме в публічних місцях — ресторанах, барах, готелях. Заборона буде чинною до повного припинення російської агресії в Україні та повернення Криму.

Це третя область в Україні, де запровадили заборону на російський культурний продукт. Раніше це зробили Львівщина і Житомирщина.

Зараз ви читаєте новину «"Убий у собі москаля": ще в одній області заборонили російську музику та фільми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути