Ексклюзиви
пʼятниця, 26 листопада 2010 11:58

У Житомирі десантники влаштували журналістам "смерть" на полі бою (ФОТО)
22

25 листопада на полігоні 95-ої окремої аеромобільної бригади в Житомирі журналістам показали, що таке військові дії та тактика бою.

Міністерство оборони України спільно з журналом "Камуфляж" запросили працівників медіа до участі у військовій грі з використанням системи імітації тактичних дій Miles-2000.

На території військової частини ідеальна чистота, помітно, що до приїзду гостей готувались. По дорозі до полігону зустрічаються тренажери стрибків з парашуту, смуга перешкод, інші тренувальні засоби. Солдати-десантники відпрацьовують бойові навички.

На полігоні кожному учаснику роздають повний комплект бойового спорядження — бронежилет, наколінники, налокітники, шлем та власне спеціальний жилет із системою Miles. Вона фіксує всю інформацію про учасника, його дії, а також звуками нагадує про ведення стрільби по солдату, про поранення та про смерть (довгим символічним звуком, подібним до зупинки серця на кардіоекрані).

В команді було 15 журналістів проти 15 справжніх десантників. Кожному відділенню по 5 чоловік надавався кулемет. Решта стріляли з АК-74. Для більшої реалістичності кожному дали по 2 "ріжка" з холостими патронами. Насправді система Miles розрахована на вистріли лазерами.

Після серії вибухів десантники почали свій наступ. В їх складі було 3 снайпери. Вони методично "вбивали" журналістів, які тільки-но висували голову з окопів. Першими, як у правилах ведення бою, "складали" голови кулеметники.

З двох бригад журналістів по 15 людей кожного разу виживало до 5 осіб. У солдат втрати становили 3 людини. Серед учасників також було двоє дівчат.

Після бою командир відділення снайперів Олександр оцінив роботу журналістів на полі бою одним словом : "Ніяк".

"Вони не знають, що таке реальний бій. Сунуть голови з окопів, але тут же не кіно. Насправді бій триває всього лише декілька хвилин. Впродовж них слід не тільки вижити,а й перемогти суперника", - сказав він кореспонденту Gazeta.ua.

Також солдат висловив жаль з приводу того, що багато контрактників звільняється, а нових призовників за 9 місяців навчити практично неможливо, хіба що тільки основам.

Після бою всі могли зігрітися чаєм та підкріпитися гарячою солдатською кашею з тушківкою.

ФОТО: Клубань Олександра, журнал "Атлантична панорама"

Зараз ви читаєте новину «У Житомирі десантники влаштували журналістам "смерть" на полі бою (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути