Ексклюзиви
середа, 06 лютого 2008 08:40

У Запоріжжі торгували фальшивими скретч-картами мобільного оператора

Співробітники Орджонікідзенського райвідділу міліції Запоріжжя затримали групу шахраїв, які займалися збутом підроблених скретч-карт одного з мобільних операторів України для поповнення телефонного рахунку.

Як повідомили у прес-службі Запорізького обласного УВС, до складу злочинної групи входили п"ятеро жителів Донецька у віці 21-25 років.

За 2 місяці затримані встигли "заробити" майже 300 тис. грн.

Зловмисники продавали свій товар великим оптовим покупцям на 10-20 копійок нижче, ніж у офіційних представників мобільного оператора. На крупних об"ємах продажів вони заробляли тисячі гривень.

Співробітники запорізької міліції встановили, що першу операцію на суму 110 тис. грн. затримані провели у жовтні 2007 року в Дніпропетровську. Потім вони вирушили у Донецьк, а у грудні 2007 року приїхали у Запоріжжя. Тут вони також встигли продати одну партію підроблених карток, чим нанесли збитки оптовикам на суму близько 175 тисяч гривень.

Після того, як до обдурених оптовиків стали звертатися громадяни, які купили підробки і не змогли поповнити рахунки своїх телефонів, пошуками шахраїв зайнялися співробітники міліції. Для встановлення осіб підозрюваних і проведення затримання було потрібно кілька тижнів. Працівники міліції встановили також, де саме виготовлялися підробки.

За даними прес-служби, зловмисникам доведеться відповідати не лише за шахрайські дії, а й за незаконне використання товарного знаку мобільного оператора на підроблених картках. Відносно членів групи порушено кримінальну справу.

Двоє із зловмисників арештовані, їх помічникам обрані запобіжні заходи не пов"язані з позбавленням волі.

Ведеться слідство, повідомляє Интерфакс-Украина.

Зараз ви читаєте новину «У Запоріжжі торгували фальшивими скретч-картами мобільного оператора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути