Ексклюзиви
субота, 26 січня 2008 18:11

У Запоріжжі будуть збирати сміття по-європейськи

Місцеві власті Запоріжжя виділили більше 0,5 млн грн. для закупівлі нових сміттєвих контейнерів європейського зразка.

Як повідомили в прес-службі Запорізького міськвиконкому з посиланням на директора місцевого КП "Комунсантрансекологія" Андрія Козака, "це перший етап переходу на європейський спосіб збору твердих побутових відходів".

Контейнери виробництва німецької компанії "Schaffer", виготовлені за технологією гарячого оцинковування, їх заявлений термін служби - не менше 15-ти років. Поки куплено 160 контейнерів, в цілому потребу міста складає 3-4 тис. штук.

Роздільний збір сміття є першим кроком на шляху до будівництва в Запоріжжі сучасного заводу з переробки твердих побутових відходів. Інвестиції в будівництво цього об"єкту повинні скласти близько 30 млн. євро. Також місто потребує нового сміттєвого полігону. За офіційними даними, зараз в Запоріжжі більше 1 млн. тонн сміття, що не утилізувано.

У даний час вже розроблений проект нового полігону твердих побутових відходів. Депутати міськради пропонують розмістити його правом берегу Дніпра, в районі Верхньої Хортиці. Проектом передбачається, що одночасно з будівництвом полігону, який повністю відповідатиме вимогам природоохоронного законодавства, почнеться будівництво і сміттєпереробного заводу. Питання про виділення землі повинні вирішити депутати Запорізької обласної ради, повідомляє Интерфакс-Украина.

Зараз ви читаєте новину «У Запоріжжі будуть збирати сміття по-європейськи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути