Ексклюзиви
понеділок, 03 березня 2008 16:31

У Запоріжжі 5 дев"ятиповерхівок можуть завалитися у будь-яку хвилину

В Запоріжжі існує реальна загроза обвалення п"яти багатоповерхових будинків через порушення фундаменту, яке здійснювалося власниками підвальних приміщень, повідомила в понеділок секретар постійної депутатської комісії із питань життєзабезпечення Запорізької міськради Наталія Деркач.

Вона відзначила, що це дев"ятиповерхові будинки, що знаходяться в центрі міста. До депутатів звернулися жителі будинків з скаргами на діяльність підприємців, у власності яких знаходяться підвальні приміщення. Всього було обстежено більше 20 будинків, в підвалах яких розташовані магазини і розважальні центри.

За словами Н.Деркач, в п"яти підвальних приміщеннях під час будівельних робіт фундамент руйнували і частково демонтували. Для отримання додаткової інформації з даного питання призначена спеціальна депутатська комісія, яка визначить винних.

"Проекти проходили узгодження в офіційних відомствах. Потрібно з"ясувати, чи давався дозвіл на подібні роботи. Якщо немає, будуть покарані підприємці", - сказала Н.Деркач. Вона також відзначила, що деякі підвальні приміщення змінили вже не одного власника. І нинішні з них також нестимуть відповідальність за всі дії, вироблювані в підвальних приміщеннях. За словами секретаря комісії, не виключена реприватизація.

Депутатська комісія, що розслідує дії підприємців, визначить ступінь руйнування фундаментів і необхідні об"єми відновних робіт. Депутати упевнені, що для цих цілей буде потрібно значно більше засобів, ніж ті, що виділяються з міського бюджету на потреби комунального господарства.

З 1996 року після набуття чинності закону "Про підтримку малого і середнього бізнесу", в Запоріжжі приватизовано 696 підвальних приміщення, передано в оренду 550. У 2007 році до бюджету міста за рахунок оренди 550 підвалів поступило 7,2 млн. грн. повідомляє Интерфакс-Украина.

Зараз ви читаєте новину «У Запоріжжі 5 дев"ятиповерхівок можуть завалитися у будь-яку хвилину ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути