понеділок, 10 вересня 2007 12:56

У Вологді підірвали монумент "Вічний вогонь"

Монумент "Вічний вогонь", встановлений на площі Революції у Вологді, був пошкоджений вибухом через сторонні предмети, кинуті в газовий пальник. Вибух відбувся через те, що вихід газу був перекритий пляшкою і іншим сміттям, яке невідомі вандали накидали в центр бронзової зірки. В результаті вибуху була пошкоджена сама бронзова зірка, що оточує пальник, а також вісім мармурових плит біля монумента і сам пам"ятник.

Відновні роботи в понеділок вже були завершені. Міське УВС веде пошуки причетних до вибуху. У "Вічного вогню" часто збиралися місцеві підлітки. В даний час біля "Вічного вогню", який був відкритий після реконструкції 5 травня 2005 року, виставлена міліцейська охорона.

В ході останньої реконструкції було замінено газове устаткування і гранітне облицьовування, на ці цілі було витрачено декілька мільйонів рублів.

Наслідки вибуху виявили працівники "Зеленстрою", які в 7 годин ранку прийшли на прибирання пам"ятника і звернулися до властей. На місці події побували представники Ростехнадзора, прокуратури і комунальних служб. В ході розслідування версії про випадковий перепад газу і інші природні причини поки спростовуються.

Голова міської думи Володимир Банщиков вважає, що що відбулося - акт звичайного хуліганства. "Треба підсилити, однозначно, дії патруля. Друге - я б запропонував поставити камеру відеоспостереження. Оскільки це символ нашого міста, дань пам"яті Великій Вітчизняній війні. Але я не вважаю, що це акт вандалізму. Для нашого північного міста відношення до великої війни поки у всіх нормальне, без якихось неофашистських болів" - заявив міський голова, повідомляє "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «У Вологді підірвали монумент "Вічний вогонь"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути