Ексклюзиви
неділя, 24 червня 2007 15:37

У Вінниці відбулося зіткнення підприємців і правоохоронців, більше 20 постраждалих

У Вінниці в результаті сутичок підприємців з органами міліції і спецпідрозділів госпіталізовано 2 людини, ще близько двох десятків отримали травми легкої тяжкості, 16 чоловік було затримано міліцією унаслідок перешкоджання виконанню рішення міської ради про припинення вуличної торгівлі на центральному ринку міста.

З 16 затриманих на шістьох були відкриті справи про адміністративне правопорушення. Суддя Людмила Нечипорук Старогородського районного суду, що розглядає справу одного з підприємців В. Юрченко, визнала його винним по статті 185 кодексу України про адміністративні правопорушення і ухвалила вирок у вигляді адміністративного покарання - штраф 135 грн. Інші 5 справ були відправлені судом в районне відділення міліції на дооформлення.

За словами одного з підприємців, вони прийшли на свої робочі місця для того, щоб захистити їх. "На сьогоднішній день існує великий конфлікт між підприємцями і владою, проте влада відмовляються його вирішувати", - підкреслюють учасники подій.

Адвокат, який представляє інтереси затриманих підприємців, Валерій Палій вважає рішення суду невмотивованим внаслідок відсутності достатньої кількості доказів і свідчень свідків.

Палій також розповів журналістам про декілька десятків заяв від вінницьких підприємців про скоєння злочину по статті 364 і 365 КК України (зловживання владою і перевищення влади посадовцем) відносно дій представників міської влади - голови міськради Володимира Гройсмана, його заступника Андрія Реви і інших посадовців.

Гройсман прокоментував ситуацію, що склалася, таким чином: "Коли певні люди дозволяють собі агресію по відношенню до правоохоронних органів і влади, звичайно, це неправильно. Демократія це не вседозволеність, це чітке дотримання закону. Ухвалено рішення, яке зобов"язує ліквідовувати торгівлю на центральних частинах міста і тому люди, які напали на міліцію і намагалися перешкодити комунальним службам працювати, повинні нести відповідальність", повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці відбулося зіткнення підприємців і правоохоронців, більше 20 постраждалих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути