Ексклюзиви
субота, 17 травня 2008 15:22

У Віндзорі відбудеться весілля старшого онука Єлизавети ІІ

Весілля старшого онука королеви Великобританії Єлизавети Другої Пітера Філліпса та його нареченої, канадки Отам Келлі, відбудеться сьогодні в Віндзорському замку під Лондоном, повідомила прес-служба королівського двору Великобританії.

Церемонія матиме приватний характер, на неї запрошені родичі молодят, включаючи королеву Єлизавету та членів її сім"ї. Повінчає пару в каплиці Святого Георга настоятель Віндзорського собору, сімейний священик британської королівської сім"ї Девід Коннер.

Син принцеси Ганни та її першого чоловіка - майора Марка Філліпса - Пітер Філіпс є найстаршим онуком Єлизавети Другої. Він стане і першим із восьми онуків королеви, хто офіційно вступить до шлюбу.

Пітер Філіпс і його наречена - ровесники, їм обом по 30 років. Вони познайомилися в 2003 році в Канаді, де Філіпс був присутній на канадському етапі Гран-прі "Формули-1". В даний час пара живе разом в маєтку Гетком-парк в англійському графстві Глостершир. Онук королеви працює в банку Royal Bank of Scotland, його майбутня дружина - в американській комп"ютерній компанії. Вони разом не раз з"являлися на протокольних заходах британського королівського двору.

Про заручини Пітера Філіпса та Отам Келлі Букінгемський палац оголосив ще в липні 2007 року, проте до останнього моменту було не вирішено питання про конфесійну приналежність нареченої, яка виросла в лоні католицької церкви.

Згідно з британським Актом про престолонаслідування 1701 року, одружившись з католичкою, Пітер Філіпс міг втратити право на спадкоємство британського трону. Старший онук Єлизавети займає 11-е місце в черзі спадкоємців престолу Об"єднаного Королівства. У 1978 році, одружившись з католичкою, так само позбувся права успадковувати трон кузен королеви принц Майкл Кентський.

Проте кілька тижнів тому Келлі за власною волею вирішила перейти з католицтва в протестантську Церкву Англії. Церковні повчання вона отримала саме у Віндзорі, де і пройде її вінчання з Пітером Філіпсом.

Відзначимо, що королева Єлизавета II і принц Філіпп, герцог Єдинбурзький нещодавно відзначили діамантове весілля.

Ще один скандал напередодні весілля зчинився у зв"язку з парубочим вечором нареченого в середині квітня цього року. Річ у тім, що його двоюрідний брат - принц Уїльям - прилетів на вечірку на вертольоті Королівських ВВС Великобританії. Сталося це через лічені години після вручення йому "крилець" - нагрудного знаку військових льотчиків - на базі ВВС Великобританії в графстві Лінкольншир. По дорозі на острів Уайт, де проходив парубочий вечір, він зробив посадку в Лондоні - щоб узяти на борт свого брата, принца Гарі.

Використання військового вертольота для поїздки на вечірку в той час, як командувачі британськими військами указують на брак військової техніки в "гарячих точках", викликало осуд з боку британських політиків. Тим часом описи бурхливого триденного парубочого вечора з"явилися у всіх британських таблоїдах.

Відзначимо, що британське міністерство оборони тоді виступило на захист принца Уїльяма, заявивши, що політ на острів Уайт було заплановано учбовим заходом, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У Віндзорі відбудеться весілля старшого онука Єлизавети ІІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути