Ексклюзиви
четвер, 06 вересня 2007 10:19

У Венеції вручили першого "Золотого лева"

На Венеційському кінофестивалі вручили першого "Золотого лева". За видатний внесок у кіномистецтво премію отримав американський режисер Тім Бертон, автор стрічок "Едвард Руки-Ножиці", "Сонна лощина", "Марс атакує".

Організатори фестивалю назвали Бертона "одним із найсміливіших й оригінальніших американських режисерів". Нагороду Бертону вручив актор Джоні Депп, що зіграв у більшості його стрічок. Середу оголосили на кінофорумі днем Тіма Бертона.

Цього дня відбулася прем"єра 3D-версии мультфільму "Кошмар перед Різдвом", знятого режисером Генрі Селіком. Анімаційна стрічка стала рімейком мультфільму, знятого Тімом Бертоном у 1993 році. Сюжетом для нього є історія про короля жаху Хеллоуїна з головою у вигляді гарбуза, який намагається викрасти Санта Клауса й зірвати різдвяне святкування.

"Це велика честь для мене, – сказав 49-річний режисер. – Для мене це багато означає. Я сподіваюся, що ця нагорода подарує мені натхнення". Він пожартував, що отримана ним нагорода набагато краща за "Оскара", зазначивши: "Вона виглядає набагато краще, ніж голий лисий мужик".

Бертон почав свою кінокар"єру 1985 року картиною "Велика пригода Пі-Ві", головну роль в якій зіграв комедійний актор Пі-Ві Герман.

Дивним чином цей режисер ніколи не брав участь у Венеційському фестивалі, та й цього року у нього б не було шансів потрапити в конкурс. Новий фільм Бертона "Суїні Тодд" – чорна комедія-мюзикл з Джоні Деппом у головній ролі – ще не готовий. У кіноверсії мюзиклу Стівена Сондхейма Депп грає серійного вбивцю-перукаря.

Дружина Бертона Хелена Бонем Картер також знялася в стрічці. "Найдивовижнішим є те, що вони не професійні співаки – це буде вельми сумнівний мюзикл", – відзначив режисер. NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «У Венеції вручили першого "Золотого лева"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути