Ексклюзиви
неділя, 23 березня 2008 14:14

У Ватикані проходить пасхальна меса

У Ватикані проходить пасхальна меса
У Ватикані у собору Святого Петра почалася урочиста меса на честь головного християнського свята - Світлого Воскресіння Христова (Великодня), очолювана Папою римським Бенедиктом XVI.

За багаторічною традицією місце пасхальної служби прикрашене тисячами тюльпанів, азалій, ірисів, а також квітучими вишневими деревами і рододендронами, які зазвичай на цей випадок спеціально доставляють до Ватикану з Нідерландів.

На площі Святого Петра, не дивлячись на проливний дощ зібралися десятки тисяч чоловік - паломників і туристів, які вітають Папу оплесками і радісними вигуками.

Після закінчення урочистих богослужінь понтифік звернеться до віруючих з традиційним посланням Urbiet Orbi і привітає всіх християн-католиків з Великоднем на багатьох мовах народів світу.

Великдень - Світле Воскресіння Христове - є найбільшим церковним святом. Згідно з Новим заповітом, Спаситель воскрес на третій день після того, як був розіпнутий і помер на хресті за спокутування людських гріхів. Воскресіння Христа знаменує перемогу над гріхом і смертю і початок буття нового світу, повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «У Ватикані проходить пасхальна меса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути