Ексклюзиви
пʼятниця, 11 квітня 2008 10:27

У Вашингтоні відкриється музей новин

У Вашингтоні в п"ятницю, 11 квітня, відбудеться урочисте відкриття унікального Музею новин, так званого Ньюзея, повідомила голова прес-служби установи Тіна Тейт.

Ньюзей розташовано в центрі американської столиці - на перетині Пенсільванія авеню і Шостої вулиці, між Білим Домом і будівлею Конгресу США.

Біля входу в Музей новин розміщена мармурова плита заввишки 22,5 метра, на якій вигравійовано текст Першої поправки до американської конституції, що гарантує повну свободу слова.

Фасад будівлі виконано зі скла, тому перехожі можуть бачити, що відбувається усередині музею. Це, на думку його творців, допоможе здійсненню основної місії Ньюзея - покращенню взаєморозуміння і зближенню між представниками ЗМІ та їх аудиторією.

Експозиції музею, площа яких складає більше 23 тисяч квадратних метрів, розкажуть відвідувачам про п"ятивікову історію індустрії інформації. На семи поверхах будівлі розміщено чотирнадцять галерей, присвячених історії інформаційної журналістики, а також театри, магазини та різноманітні сервісні служби.

За задумом організаторів, відвідувачі музею зможуть зануритися в робочу атмосферу редакції та зрозуміти, як робляться новини.

Крім того, функціонуватиме "Галерея перших смуг", де щодня виставлятимуться головні сторінки 80 газет зі всього світу. За допомогою Інтернету відвідувачам галереї буде надана можливість ознайомитися ще з п"ятьмастами різними інформаційними виданнями.

Перша в США постійна музейна експозиція, присвячена трагічним подіям 11 вересня 2001 року, розміститься в "Галереї 9/11". Вона включає всі інформаційні повідомлення, що вийшли в світовій пресі у зв"язку з трагедією протягом двох днів, - 11 і 12 вересня.

Крім того, відвідувачам демонструватиметься спеціально створений документальний фільм, в якому зібрані інтерв"ю журналістів, які освітлювали трагедію.

Одна з найцікавіших для глядачів галерей - інтерактивна редакція новин телекомпанії NBC площею близько 650 квадратних метрів. У восьми спеціально обладнаних секціях цієї частини музею кожен може спробувати себе в ролі фотожурналіста, редактора, репортера і навіть провідного випуску теленовин.

Вартість вхідних квитків в Ньюзей коливається від 20 доларів США для дорослих до 13 - для дітей підліткового віку. Діти до шести років зможуть відвідати Музей новин безкоштовно, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У Вашингтоні відкриється музей новин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути