середа, 30 січня 2008 18:16

У Туркменії здивовані ідеєю Тимошенко та неіснуючими маршрутами

Міністерство закордонних справ Туркменістану заявляє, що йому незрозумілі заяви прем`єр-міністра України Юлії Тимошенко про постачання туркменського газу до країн Євросоюзу. ро це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ Туркменістану у зв`язку з появою "повідомлень про раніше невідомі проекти магістральних трубопроводів".

"Зокрема, під час свого візиту до Брюсселя прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко, кажучи про постачання газу до Європи, заявила про можливість будівництва газопроводу "Білий потік", по якому туркменський газ поставлятиметься до країн Європейського Союзу через Каспійське і Чорне море. Раніше висловлювання про транспортування природного газу з Туркменістану до Європи неіснуючими маршрутами лунали з боку керівників високого рівня інших держав. Подібні офіційні повідомлення є незрозумілими для туркменської сторони", – наголошується в повідомленні.

В зв`язку з цим МЗС Туркменістану заявляє, що згідно з міжнародною практикою офіційні повідомлення про проекти будівництва міжнародних трубопровідних систем виходять від держав, які є виробниками енергоносіїв, після проведення відповідних переговорів і консультацій з іншими зацікавленими сторонами.

Прем`єр-міністр України Тимошенко під час візиту до Брюсселя 28 січня заявила про намір спільно з Євросоюзом спорудити новий газопровід "Білий потік", який з`єднає країни Центральної Азії з державами ЄС через Чорне море і Україну, повідомляє Turkmenistan.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Туркменії здивовані ідеєю Тимошенко та неіснуючими маршрутами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути