Ексклюзиви
вівторок, 01 липня 2008 10:48

У Туреччині затримані високопоставлені чиновники і генерали

По Туреччині пройшла хвиля затримань високопоставлених чиновників і відставних генералів. Як повідомило сьогодні місцеве телебачення, затримання проведені сьогодні вранці за розпорядженням органів прокуратури в рамках розслідування діяльності нелегальної націоналістичної організації "Ергенекон".

У Стамбулі і Анкарі, за даними агентства "Джихан", в цілому затримано 24 людини. Серед них: колишній командувач Першою польовою армією, відставний армійський генерал Хюршит Толон, бригадний генерал Шенер Еруйгюн, глава Торгової палати Анкари Синан Айгюн, керівник столичного бюро газети "Джумхурієт" Мустафа Балбай. Повідомляється, що в даний час поліція проводить ретельний обшук в будинках і офісах затриманих, вилучаються матеріали, пов"язані зі справою.

На думку прокуратури, всі затримані могли надавати ту або іншу підтримку діяльності "Ергенекон". Ця ультранаціоналістична організація, в яку, за деякими даними, входили відомі військові чини у відставці, націоналістично настроєні високопоставлені чиновники, підозрюється в підготовці вбивств деяких керівників прокурдської Партії за демократичну Туреччину, а також нобелівського лауреата Орхана Памука і ряду місцевих журналістів, повідомляє Газета.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Туреччині затримані високопоставлені чиновники і генерали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути