Ексклюзиви
субота, 05 квітня 2008 13:07

У територіальних водах України спіймали турецьку шхуну

Екіпаж затриманої у Чорному морі турецької шхуни відмовляється назвати причини своєї присутності в українських територіальних водах.

Як повідомили у Відділі з питань взаємодії із ЗМІ та зв"язків з громадськістю Державної прикордонної служби України, учора вранці корабель Морської охорони "Поділля" за 50 миль на південний схід від острова Зміїний у виключній економічній зоні України виявив рибальське судно "Осгур" (прапор Туреччини). Після подачі відповідних сигналів про зупинку шхуна зупинилася і на неї висадилася оглядова група.

За попередніми даними, рибальське судно з 4 членами екіпажу та капітаном приписане до порту Стамбула. Довжина – близько 15 метрів. У трюмах судна наразі виявлено два браконьєрські трали та запаси сухого льоду. Риби на борту не знайдено.

Капітан та команда поки що відмовляються пояснити свою присутність в українській економічній зоні.

Майже рік тому в цьому ж районі корабель морської охорони "Буковина" вже затримував за незаконний рибний промисел турецьке судне "Буюк-Осгур" того самого судовласника, що і "Осгур".

Тоді на борту було виявлено 380 кілограмів камбали-калкану, сітки та сухий лід. Після судового рішення та сплати капітаном 125 тис. грн. штрафу й відшкодування збитків порушника було видворено за межі економзони.

По лінії міжнародного прикордонного співробітництва про затримання було поінформовано Берегову охорону Туреччини та офіс військового аташе Посольства Туреччини в Україні, надано інформацію партнерам з берегових охорон Чорноморських країн.

На даний час шхуну конвоюють у бухту Камишова. Район можливого незаконного лову патрулюють корабель та катер Морської охорони, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У територіальних водах України спіймали турецьку шхуну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути