вівторок, 08 липня 2008 11:59

У Таїланді почався суд над колишнім прем"єр-міністром

У Верховному суді Таїланду у вівторок, 8 липня, почалося слухання справи колишнього прем"єр-міністра країни Таксину Чинавата, обвинуваченого в корупції, повідомляє AFP.

Колишнього прем"єра звинувачують в тому, що під час перебування при владі він використовував свої повноваження, щоб допомогти своїй дружині Поджаман Чинават придбати у Центрального банку нерухомість в Бангкоку за заниженою вартістю. У випадку, якщо суд визнає подружжя винним, кожному з них загрожує тюремне ув"язнення на строк до 13 років. Сам колишній прем"єр і його дружина на першому засіданні суду не були присутні.

Це перша кримінальна справа проти Чинавата, що дійшло до суду. Як очікується, процес продовжиться не менше двох місяців. Крім того, найближчим часом колишньому прем"єрові, членам його сім"ї і політичним прихильникам належить з"явитися перед судом ще по ряду звинувачень.

Нагадаємо, що Таксин Чинават був знятий з поста прем"єра у вересні 2006 року в результаті військового перевороту. Екс-прем"єр утік до Великої Британії, після чого йому заочно пред"явили звинувачення в корупції. У лютому 2008 року Чинават повернувся на батьківщину. Судовий процес повинен був початися ще в березні 2008 року, проте з ряду причин початок слухання кілька разів відкладався.

Зараз ви читаєте новину «У Таїланді почався суд над колишнім прем"єр-міністром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути