Ексклюзиви
пʼятниця, 08 лютого 2008 09:19

У Швейцарії викрадено дві картини Пікассо

 Дві картини великого іспанського живописця Пабло Пікассо викрадено з виставки в музеї "Зєєдам-Культурцентрум" у швейцарському містечку Пфеффікон поблизу Цюріха. Як повідомив представник місцевої поліції, вкрадені полотна "Голова коня" і "Стакан і глек", вартість яких обчислюється мільйонами доларів.

В ході попереднього розслідування встановлено, що картини були викрадені в ніч з середи на четвер.

Злочинці перед закриттям музею зуміли відключити сигналізацію, після чого під покривом темноти винесли з будівлі полотна.

Обидві картини, написані маслом, належали німецькому музею "Шпренгель" (Ганновер), що направив картини на виставку до Швейцарії. Музей призначив нагороду за сприяння затриманню злочинців або надання будь-якої інформації про них, повідомив представник цюріхської поліції, не уточнивши розміри "преміальних".

На виставці у швейцарському музеї було зібрано 20 полотен Пабло Пікассо, а також понад 170 гравюр, малюнків і етюдів великого іспанського художника, представлених для експозиції кількома зарубіжними музеями, повідомляє ІТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «У Швейцарії викрадено дві картини Пікассо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути