Ексклюзиви
вівторок, 29 травня 2007 18:57

У Швейцарії хочуть знести мінарети

Члени правої Народної партії, що має більшість в парламенті Швейцарії, вимагають заборонити спорудження мінаретів. На їх думку, мінарет не необхідний для відправлення культу, а є, скоріше, символом ісламського права і несумісний з правовою системою Швейцарії.

Депутати почали збір підписів для того, щоб ініціювати референдум з цього питання. Рішення, прийняте на референдумі, буде обов"язковим для виконання.

Те, що відбувається шокувало 350 тисяч швейцарських мусульман, багато хто з яких десятиліттями боровся за визнання своєї віри.

Теоретично Швейцарська конституція гарантує свободу віросповідання. Але на практиці швейцарські мечеті, як правило, розташовуються в покинутих складах і цехах. По всій країні стоять тільки два мінарети - в Цюріху і Женеві. З обох мінаретів заборонено транслювати заклик до молитви. У Берні, столиці Швейцарії, найбільша мечеть розташувалася в колишньому підземному автопаркінгу.

Праві обрушилися на мусульман після того, як ті вирішили побудувати скромний п"ятиметровий мінарет біля мечеті, розташованої в передмісті, в приміщенні покинутого лакофарбного заводу, повідомляє ВВС.

Зараз ви читаєте новину «У Швейцарії хочуть знести мінарети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути