Ексклюзиви
вівторок, 25 грудня 2007 08:50

У Стамбулі у молодика вилучили 3 кг вибухівки

У Стамбулі затримано молодий чоловік з трьома кілограмами вибухівки, передає РІА "Новости" з посиланням на місцеві ЗМІ. 25-річний чоловік був затриманий на виході з метро в одному з найпожвавленіших районів міста. У рюкзаку у нього виявлено більше трьох кілограмів пластикової вибухівки А-4.

За словами губернатора Стамбулу, немає ніяких сумнівів у тому, що затриманий планував теракт, проте поліція поки не визначила мішень зловмисника. Правоохоронці також затримали його можливого спільника.

Крім того, у  ході розслідування, пов"язаного із затриманням підозрюваних, поліція провела обшук в конспіративній квартирі. Там була вилучена вибухівка та інше устаткування, яке могло бути використане для установки бомби. У цій квартирі мешкали жінка і двоє дітей, їх допитають.

Як відзначив губернатор, зловмисник може бути членом сепаратистської організації. За даними АР, "сепаратистською організацією" турецькі офіційні особи як правило називають  Робочу партію Курдистану (РПК), яка добивається створення автономії для курдів на частини турецької території. В ході багаторічного конфлікту влади  Туреччини з РПК загинули близько 40 тисяч осіб, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «У Стамбулі у молодика вилучили 3 кг вибухівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути