середа, 19 грудня 2007 10:06

У США заарештували маніяка, який убив 9 жінок

У США нарешті спійманий серійний ґвалтівник і вбивця, що убив з 1977 року дев"ять безневинних жінок. Маніяк цілеспрямовано полював на найбеззахисніших і діяв напевно.

63-річний Тімоті Крежсир нападав виключно вночі, щоб залишатися непоміченим, і нікому ніколи не розповідав про свої лиходійства. Проте завдяки досягненням науки в плані ідентифікації ДНК він був звинувачений в зґвалтуванні і вбивстві, здійсненому чверть століття назад. Генетичні сліди злочинця зберігалися в поліцейській базі даних і нарешті були задіяні.

Крежсир вже признався в дев"яти вбивствах, п"ять з яких здійснені в штаті Міссурі, а інші чотири - в Іллінойсі і Пенсільванії. Всі жертви маніяка абсолютно випадкові, їх об"єднує тільки зовнішнє враження про слабкість і беззахисність. Вибравши чергову жертву, вбивця висліджував її, проникав до неї в будинок і чекав повернення жінки. У 1977 році Крежсир вийшов на свободу, відсидівши термін за зґвалтування. Тоді ж він і поступив на юридичний факультет університету в Іллінойсі. Йому важко давалася психологічна наука, зате в юриспруденції Крежсир досяг успіху. Слідство вважає, що саме намір і далі скоювати тяжкі злочини став головною мотивацією в його навчанні.

Тільки в кінці серпня 2007 року криміналісти знайшли збіг слідів ДНК, узятої на місці вбивства Шеппард з генетичною картою ув"язненого з виправної колонії в місті Іна. Крежсир відбував там покарання за порушення правил реєстрації для колишніх насильників. Були виявлені і інші збіги, зокрема, з місця вбивства 65-річної Мілдред Уоллес криміналісти вилучили сперму і відбиток пальця злочинця, повідомляє Novosti.UA.


Зараз ви читаєте новину «У США заарештували маніяка, який убив 9 жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути