Ексклюзиви
вівторок, 29 липня 2008 13:08

У США вперше за півстоліття стратять військового

У США вперше за півстоліття стратять військового
Президент США Джордж Буш схвалив смертний вирок рядовому Грею, засудженому за чотири вбивства та вісім зґвалтувань. За законами Сполучених Штатів, всі смертні вироки військовим підлягають затвердженню президента як верховного головнокомандуючого. Таким чином, Джордж Буш став першим президентом за 50 років, який схвалив страту військовослужбовця, передає ВВС.

Рядовий сухопутних військ Рональд Грей був засуджений до смерті військовим трибуналом ще в 1988 році за два вбивства, замах на вбивство і три зґвалтування, скоєні ним в штаті Північна Кароліна, де він служив.

Його жертвами були дві жінки-військовослужбовці та одна цивільна жінка.

Раніше цивільні суди цього штату на півдні країни засудили його до декількох довічних термінів за ще два вбивства і п"ять зґвалтувань.

Останню страту військовослужбовця схвалив ще президент Дуайт Ейзенхауер в 1957 році (засуджений був повішений в 1961 році). Американські ЗМІ вважають, що рішення Буша навряд чи стане кінцем судової баталії, що йде вже більше 20 років, оскільки адвокати Грея мають намір оспорювати рішення військової юстиції й надалі, повідомляє Новий регіон.

Зараз ви читаєте новину «У США вперше за півстоліття стратять військового». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути