Ексклюзиви
середа, 06 серпня 2008 09:53

У США викрадені дані 40 мільйонів кредиток - звинувачують українців

У США викрадені дані 40 мільйонів кредиток - звинувачують українців
Міністерство юстиції США пред"явило звинувачення в крадіжці номерів кредитних і дебетових карт 11 хакерам, повідомляє Computerworld. Ними були викрадені номери більш ніж 40 мільйонів карт, а також облікові записи їх власників.

Хакери підключалися до незахищених безпровідних мереж крупних магазинів в упроваджували в них программи-сніфери. За допомогою останніх вони отримували дані про пластикові карти, якими розплачувалися клієнти. По такій же схемі викрадалися дані про банківські карти в ресторанах.

Представники департаменту юстиції США підкреслюють, що хакерам вдалося проникнути в мережі таких компаній, як TJXCos, Bj"sWholesaleClub, Officemax, BostonMarket, Barnes & Noble, SportsAuthority, Forever 21 і DSW.

Викрадені дані зберігалися на серверах в США і Східній Європі. Частина з них була продана хакерами іншим шахраям, частина використовувалася для створення дублікатів пластикових карт з метою зняття готівки в банкоматах.

Серед обвинувачених троє американців, троє українців, два китайці, один білорус і один естонець. Одинадцятий учасник угрупування відомий тільки під мережевим псевдонімом Delpiero. Всі хакери були затримані в різний час в різних частинах світу.

Один з хакерів, Альберт Гонсалес (AlbertGonzalez), виявився інформатором американських спецслужб. Якщо Гонсалес, який вважається лідером угрупування, буде визнаний винним по всіх пред"явлених звинуваченнях, то йому загрожує довічне ув"язнення.

Міністерство юстиції США назвала подію найбільшим розкраданням персональної інформації за всю історію США.

Зараз ви читаєте новину «У США викрадені дані 40 мільйонів кредиток - звинувачують українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути