Ексклюзиви
понеділок, 18 лютого 2008 09:27

У США відкликають майже 65 000 тонн потенційно небезпечного м"яса

Міністерство сільського господарства США відкликало 64,4 млн кг замороженої яловичини, яка надійшла у в торгові мережі з бойні у Південній Каліфорнії.

За інформацією посадовців, йдеться про найбільшу партію яловичини відкликану у Сполучених Штатах.

Худоба перед забоєм не пройшла необхідного огляду, тому було ухвалене рішення про відклик. Відкликане м"ясо не підходить для приготування їжі, тому поверненню підлягає продукція з яловичини, починаючи з 1 лютого 2006 року.

У центрі скандалу – Chino, філіал компанії Westland/Hallmark Meat, що знаходиться у Каліфорнії, яка поставляє м"ясо для шкіл і мереж ресторанів швидкого харчування. У школи надійшло  близько 16 783 тонн підозрілого м"яса; за оцінкою Мінсільгоспа, воно вже з"їдене.

Міністр сільського господарства Ед Шефер заявив, що його відомство має у своєму розпорядженні дані про те, що Westland не регулярно зв"язується з ветеринарною службою, після проходження перевірки, що виявила порушення санітарних норм.

Представники федеральних властей припинили роботу Westland/Hallmark після того, як на бойні таємно зняли відеоматеріал, з якого видно, що покалічених і хворих тварин згрібають у купи за допомогою автонавантажувачів.

Двох колишніх службовців бойні було звинувачено у п"ятницю в жорстокому поводженні з тваринами. Проти компанії Westland поки ніяких звинувачень висунуто не було, але розслідування федеральної влади продовжується.

Це найбільше відкликання м"яса у США. Раніше таким вважалося відкликання  1999 року. 15,8 млн кг виробів з м"яса, готових до вживання, повідомляє Associated Press.

Зараз ви читаєте новину «У США відкликають майже 65 000 тонн потенційно небезпечного м"яса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути