Ексклюзиви
пʼятниця, 02 листопада 2007 16:11

У США відкликали 400 тисяч піц з кишковою паличкою

Американська компанія General Mills оголосила про відгук 414 тисяч заморожених піц з добавкою пеппероні, що випускаються під марками Totino"s і Jeno"s. У цих піцах, проведених в Уеллстоні, штат Огайо, може знаходитися небезпечний штам кишкової палички - E.coli O157:H7. Самі піци продавалися на всій території Сполучених Штатів.

З 20 липня по 10 жовтня в США було виявлено 21 випадок захворювань, пов"язаних із зараженням кишковою паличкою. У дев"яти випадках споживачі їли незадовго до хвороби піцу Totino"s або Jeno"s з пеппероні.

З липня 2007 року Totino"s і Jeno"s випустили понад 120 мільйонів піц. Виробник вважає, що кишкова паличка може міститися у восьми видах піц Totino"s і три - Jeno"s. Їх вони пропонують викинути.

E.coli O157:H7 є бактерією, яка, потрапляючи в організм, може викликати кривавий пронос, зневоднення організму і навіть привести до смерті людини. У 1999 році в США було зафіксовано 73 тисячі випадків зараження і близько 60 випадків із смертельним результатом, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «У США відкликали 400 тисяч піц з кишковою паличкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути