Ексклюзиви
середа, 02 липня 2008 12:25

У США стратили педофіла-вбивцю (ФОТО)

 
В середу, 2 липня, у Флоріді був приведений у виконання смертний вирок чоловікові, що згвалтував і убив дитину в 1991 році, повідомляє "Лента.Ру" з посиланням на LosAngelesTimes. Це перша страта в штаті після введеного в 2006 році мораторію.

39-річний Марк Шваб (MarkDeanSchwab) був страчений в 06:15 у в"язниці штату Флоріда (FloridaStatePrison). У квітні 1991 року він згвалтував і убив 11-річного Джанні Ріоса-Мартінеса (JunnyRios-martinez). Лише за місяць до цього Шваб вийшов на свободу, відбувши покарання за напад на 13-річного хлопчика.

Адвокати, що представляли інтереси Шваба в понеділок подали прохання про заміну покарання до Верховного суду США, нагадавши про ряд випадків, коли страти засуджених перетворювалися на тортури через невміле їхнє виконання. Проте суд не задовольнив їх апеляцію.

З 2006 року у Верховному суді США йшло обговорення, чи відповідає конституції застосування смертельних ін"єкцій. Дуже часто злочинці, до яких застосовують цей вид страти, довго мучаться перед смертю. На час цього обговорення виконання вироків в штатах, де є страта, відкладалося. У квітні 2008 року Верховний суд визнав смертельні ін"єкції відповідними американській конституції. З дев"яти суддів, що виносили вердикт, семеро порахували, що цей вид страти не є жорстоким.

За матеріалами: LosAngelesTimes, Лента.ru

Зараз ви читаєте новину «У США стратили педофіла-вбивцю (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути