середа, 22 серпня 2007 16:00

У США розсекретили інструкцію Білого дому по боротьбі з опозицією

Американська газета The Washington Post познайомила своїх читачів з інформацією, що міститься у випущеній Білим домом інструкції по "забороні потенційно протестуючих" на публічних заходах за участю президента Джорджа Буша. Документ, призначений для організаторів таких заходів, розповідає, як обчислювати і нейтралізувати людей, що влаштовують у присутності голови держави акції протесту і виражають свою незадоволеність його політикою.

Інструкція повідомляє, що пускати людей на заходи за участю Буша можна тільки по квитках, розповсюдження яких слід строго контролювати. Що всіх прийшли потрібно обшукати на випадок, якщо вони принесли з собою плакати і транспаранти. Для нейтралізації громадян, які надумають викрикувати антипрезидентські гасла, в натовпі слід наперед розмістити групи активістів, які своїми криками зможуть заглушити голоси протестуючих. В крайньому разі, незадоволених рекомендується видаляти із заходу.

Для охочих протестувати слід виділити територію, але потрібно домовитися з місцевою поліцією, щоб вона розташовувалася подалі від місця проведення основного заходу, а також від дороги, по якій пройде президент.

Документ датований жовтнем 2002 року, на нбому стоїть штамп "таємно - не копіювати". Зміст інструкції був розсекречений за рішенням суду в ході розгляду позову двох громадян, яких в 2004 році піддали арешту за те, що вони прийшли на виступ Буша у футболках з антипрезидентськими написами і відмовилися їх прикрити.

Як один з матеріалів позову, інструкція Білого дому була передана в Американський союз боротьби за цивільні свободи. Президентська адміністрація не коментує цей документ, посилаючись на те, що він фігурує ще в двох судових позовах.

Зараз ви читаєте новину «У США розсекретили інструкцію Білого дому по боротьбі з опозицією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути