середа, 11 липня 2007 13:28

У США проникла група бойовиків "Аль-Каїди"

Американські спецслужби отримали інформацію про плани підготовки бойовиками "Аль-Каїди" серії терактів на території країни.

Для обговорення терористичної загрози у вівторок вдень у Білому домі було скликано екстрене засідання, в якому взяли участь представники всіх спецслужб.

Невелика група бойовиків "Аль-Каїди" вже перебуває на території країни, або прибуде до США найближчим часом. Бойовики планують влаштувати в найближчі декілька тижнів серію "терактів, які повинні викликати великий резонанс у суспільстві". Метою терористів є урядові будівлі.

Інформацію про підготовлювані влітку 2007 року теракти американські спецслужби отримали після невдалої серії вибухів у Великій Британії. У ході розслідування, що проводиться британськими спецслужбами, було встановлено, що організатори невдалих терактів використовували в своєму листуванні електронною поштою особливі ключові слова.

Британські правоохоронні органи поділилися інформацією з американськими колегами. Дізнавшись про секретний код терористів, спецслужби США зуміли розшифрувати електронні листи, зміст які раніше було визнано нешкідливим. Саме з таких листів і вдалося дізнатися про плани бойовиків, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «У США проникла група бойовиків "Аль-Каїди"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути