Ексклюзиви
середа, 18 червня 2008 08:22

У США пройде загальний перепис мусульман

Кілька американських правозахисних і статистичних організацій проведуть цього літа перепис мусульман на території США, пише 17 червня USA Today.

Організатори вважають, що нове дослідження дозволить скласти точніше уявлення про кількість і етнічну приналежність американських мусульман. Зокрема, передбачається ретельніше зайнятися пошуком місць, де проходять молитви, а також включити до результатів дослідження ряд ісламських сект, які раніше в перепису не враховувалися. Результати дослідження будуть оприлюднені на початку 2009 року.

Як зазначає видання, схоже дослідження було проведене Радою з американо-ісламських відносин (The Council on American Islamic Relations - CAIR) 2001 року. Тоді в перепису брали участь прихожани більш ніж 1200 американських мечетей - близько двох мільйонів мусульман. Грунтуючись на цих даних, CAIR припустило, що в цілому в США живуть близько 6-7 мільйонів мусульман.

Також було встановлено, що 33 відсотки американських мусульман є вихідцями з Південної Азії, 30 відсотків - афроамериканці і 25 відсотків - араби. Крім того, у звіті наголошується, що порівняно з 1994 роком кількість прихильників ісламу в США зросла більш ніж на 300 відсотків, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У США пройде загальний перепис мусульман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути