Ексклюзиви
четвер, 12 липня 2007 14:35

У США померла колишня перша леді Берд Джонсон

У США померла колишня перша леді Берд Джонсон - дружина 36-го президента Ліндона Джонсона. Вона померла у віці 94 років.

Берд Джонсон увійшла до новітньої американської історії як перша леді, яка займалася "прикрасою" США. Вона особисто посадила багато дерев і квітів, розбивала нові парки і в різних регіонах Сполучених Штатів, визначила зони, які повинні знаходитися під охороною держави. Особлива увага нею приділялася при цьому естетичній зовнішності столиці. Крім цього леді Берд сприяла розробці програми допомоги важким дітям і займалася іншими корисними справами. Підрахували, що за п"ять років перебування в Білому домі вона взяла участь в 718 заходах і виголосила 164 промови.

Леді Берд народилася 22 грудня 1912 року і була названа Клавдія Альта, а своїм прізвиськом - Берд (пташка) - вона зобов"язана чорній куховарці. Як свідчить сімейна легенда, коли дівчинці були два роки, куховарка мрійно вимовила: "Будь чиста, як пташка".

Леді Берд Джонсон буде похована 14 липня, на сімейному кладовищі в Стонуоллі.

Зі всіх перших леді в історії США довгожителькою вважається Бесс Труман - вона прожила 97 років і померла в 1982 році, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «У США померла колишня перша леді Берд Джонсон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути