вівторок, 15 січня 2008 08:57

У США названі лауреати "Дарвінівської премії" за 2007 рік

У США названі лауреати так званої "Дарвінівської премії" за 2007 рік. Ця неофіційна нагорода, нагадаємо, посмертно присуджується людям, які пішли з життя найбільш безглуздим способом. Голосування на сайті Darwin Awards визначило в минулому році 17 номинантів, з яких відібрано 6 переможців.

П"яте місце дісталося американцеві Оскару, 29-річному викладачеві комп"ютерної грамоти, загиблому 26 лютого 2007 року при виконанні двох взаємовиключних завдань. Ведучи авто Honda Accord на швидкісному шосе номер 99 в Каліфорнії, він одночасно набирав щось на своєму лептопі. За що й поплатився: на високій швидкості Оскар вилетів на смугу зустрічного руху і зіткнувся з Hummer. Пасажири позашляховика відбулися забоями, а викладач загинув на місці.

Примітно, що сам ноутбук не постраждав: поліція виявила його в автомобілі в працюючому стані, підключеним до прикурювача. "Водіння за кермом – не кращий час для вдосконалення навиків одночасного виконання декількох завдань", – зазначив із цього приводу представник місцевої поліції Том Маршал.

Четверте місце віддане двом жителям міста Вальпараїс у штаті Ілінойс. Випробовуючи свою реакцію і нерви, чоловіки на заклад грали "в боягуза" з поїздом. Суть гри проста: хто довше залишиться на рейках перед поїздом, що насувається, той і переміг. Парі, як повелося, вирішувалося опівночі. Обидва були повні рішучості не поступатися, що й закінчилося трагедією: переможець Патрік Стіфф загинув на рейках. Поїзд же навіть не загальмував, оскільки машиніст просто не подмітив сперечальників.

Замикає трійку найбезглуздіших смертей випадок, що стався в штаті Вірджинія. У один з січневих днів троє друзів вирішили знести стару комору. Один із приятелів завів бензопилу і заходився нищити споруду. Проте з якоїсь випадковості чи просто захопившись, він перепиляв несучі балки, що попалися йому під руку, на яких кріпився дах. У результаті навіс не витримав власної ваги і обрушився на старанного працівника. Справедливості ради треба сказати, що в зносі комори загиблий дійсно досяг успіху.

Друге місце беззастережно отримав 63-річний житель Німеччини, якого погубило бажання позбавитися від крота, що жив у нього на прибудинковій ділянці. Випробувавши все, німець вдався до радикального способу: увіткнув у землю металеві прути і під"єднав їх до високовольтної лінії, маючи намір у такий спосіб відправити на той світ підземного мешканця.

Пенсіонер вжив запобіжні засоби, проте волею випадку струм потрапив на ділянку землі, на якій він стояв. Чоловіка знайшли мертвим у його заміському будинку на узбережжі Балтійського моря. Поліції довелося знеструмити весь будинок, щоб потрапити на ділянку. Як відзначали слідчі, точну дату смерті пенсіонера допоможе встановити рахунок з електричної компанії.

Нарешті з великим відривом перше місце присуджене молодій парі з Південної Кароліни. 21-річний хлопець і дівчина обезсмертили себе тим, що загинули під час процесу зачаття, впавши з даху будинку, де парочка шукала гострих відчуттів. Голі тіла молодих людей край дороги виявив вранці таксист, що проїздив мимо. Обидва з важкими травмами були доставлені в довколишню лікарню, де й померли не прийшовши в свідомість. Розслідування показало, що підлітки залізли вночі на дах будинку, щоб зайнятися сексом. Але не врахували, що дах має досить серйозний нахил і зісковзнули.

Беззастережним же переможцем названий техасець Майкл Уорнер, про якого повідомляється, що він володів невеликим магазином і був алкоголіком. Проте спиртне в себе він вводив нетривіальним способом, а саме ректально, тобто через анальний отвір. За словами дружини, 58-річний чоловік приохотився до клізм, і частенько таким чином "піддавав". Пояснення цьому просте: Майкл не міг пити спиртне через хворобу горла.

Якось він опинився на вечірці, що стала для нього останньою. Чоловік за допомогою дружини влив в себе дві 1,5-літрових пляшок хереса, і все старим способом. Коли Майкл вирішив зупинитися, було вже пізно: він упився до втрати свідомості, проте організм продовжував всмоктувати алкоголь, що залишився в задньому проході. На ранок Майкла знайшли мертвим. Токсикологи виявили, що вміст алкоголю в його крові складав 0,47%, що в шість разів перевищувало допустиму норму.

Серед інших номинантів на премію імені Дарвіна фігурували двоє американських рибалок, які загинули, поставили патрон від пістолета замість запобіжника для автомобільної фари. Патрон нагрівся, і фара вистрілила водієві в пах. Від несподіваного болю той різко повернув кермо, і машина на повній швидкості врізалася в дерево. Обидва меткі рибалки загинули.

Не менш трагічно загинув 32-річний британський вчитель музики Алістер Грін. Працюючи з бензопилою в саду, він раптово посковзнувся і перепиляв собі шию. Прибулі медики знайшли Гріна при смерті, його голова була практично відокремлена від тіла. Чоловік помер по дорозі в лікарню. У трагічно загиблого британця залишилося двоє дітей.

Номінувався на премію і 30-річний фермер Крістоф Азнінський, що помер під час посиденьок з друзями. Дійшовши "до кондиції", вони вирішили показати один одному – хто ж з них найсміливіший і мужніший. Почалося все з кидка мороженої ріпи, але потім один з них схопив бензопилу і відпиляв собі ступню. Тоді Крістоф Азнінський відібрав у друга пилу і з криком "Ах так? Ну, дивитеся!" відпиляв собі голову.

Як відомо, великий біолог Чарльз Дарвін був одним з творців теорії еволюції. Основною рушійною силою еволюції він вважав природний відбір: у суворому світі природи слабші й дурніші особини гинуть, а їхні сильніші й розумніші побратими виживають і залишають потомство, яке успадковує силу й розум своїх предків. Саме таким чином, на думку Дарвіна, з мавпи вийшла людина.

У сучасному світі люди не такі вразливі, як тисячі років назад, тому природний відбір злегка застопорився. Тепер навіть найслабкіший і дурніший homo sapiens за деякої верткості може не тільки вижити, а й залишити потомство. Виняток становлять лише закінчені кретини, які розлучаються з життям (чи з чоловічою гідністю) ще до того, як понароджують собі подібних. Таким чином, вони допомагають людству, адже без їхніх генів буде тільки краще.

Власне, премію імені Дарвіна вручають саме тим, хто "забрав свій внесок з генофонду людства". Велика частина переможців нагороджується посмертно, але є й ті, хто отримує премію, яким-небудь витонченим чином позбувшись органів розмноження. На офіційному сайті Дарвінівської премії, що належить Венді Норткатт, повідомляється, що брати участь у конкурсі можуть тільки ті "ідіоти", чия безглузда, але красива смерть підтверджена документально, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «У США названі лауреати "Дарвінівської премії" за 2007 рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути