Ексклюзиви
середа, 04 червня 2008 14:25

У США наркобарона засуджено до 45 років в"язниці і штрафу в 100 млн доларів

Один з лідерів Колумбійського наркокартеля "Норте-Дель-Вальє" ("Північна долина") Хуліо Цезар Лопес-Пена у вівторок засуджений в США до 45 років в"язниці і виплати 100 мільйонів доларів державі.

Таку ухвалу виніс районний суддя Манхеттена Денні Чин. Провину колумбійського наркобарона в причетності до торгівлі наркотиками, викрадань і тортур людей, підкупі, а також в декількох вбивствах визнав суд присяжних в грудні 2007 року.

Лопес-Пена звинувачений в особистій участі в постачаннях тисяч кілограмів кокаїну в США на суму в 100 мільйонів доларів у період з 1998 по 2003 роки. Для доставки "білої смерті" в США він використовував швидкісні моторні човни. Наркобарон був арештований владою Колумбії і екстрадований до США. Він був також відомий під прізвиськом "Хуліто" і "Оджітос", оскільки в його функції входило спостереження і стеження.

"Норте-Дель-Вальє" - один із найбільших світових постачальників наркотиків на світовий ринок. Пов"язаний з колумбійськими терористичними угрупуваннями, він відрізняється особливою жорстокістю - за даними ФБР, в 2003-2004 роках жертвами внутрішніх "розбирань" стала близько тисячі членів цього злочинного клану.

Дієго Монтойя, який очолював його до арешту в 2007 році, відомий як "Дон Дієго", входив в десятку найнебезпечніших міжнародних злочинців, розшукуваних спецслужбами США.

За офіційною оцінкою, з 1990 по 2004 роки він поставив на територію США близько 500 тонн кокаїну на суму понад 10 мільярдів доларів, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У США наркобарона засуджено до 45 років в"язниці і штрафу в 100 млн доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути