Ексклюзиви
вівторок, 06 листопада 2007 16:05

У США наркобарон засуджений до довічного ув"язнення

Мексиканський наркобарон Франціско Хав"єр Арельяно Фелікс 5 листопада був засуджений до довічного ув"язнення без можливості звільнення під заставу, повідомляє AFP.

За інформацією агентства, у вересні 37-річний Фелікс пішов на співпрацю із слідством і визнав себе винним у веденні злочинного бізнесу і змові з метою відмивання грошей в обмін на заміну смертного вироку на довічний термін. Крім того, наркобарон зізнався в управлінні наркокартелем "Тіхуана", на рахунку якого сотні тонн ввезених в США кокаїну та марихуани і сотні мільйонів відмитих доларів.

Фелікс був арештований в серпні 2006 року співробітниками берегової охорони США під час рибалки біля побережжя Мексики. Крім ведення злочинного бізнесу, йому були пред"явлені звинувачення в тортурах і вбивствах співробітників поліції, інформаторів та конкурентів. Зокрема, як встановило слідство, він віддав накази про вбивство шефа поліції Тіхуани та обезголовлення двох поліцейських. За умовами угоди ці звинувачення були з нього зняті.

Наркокартель "Тіхуана" управлявся сімома братами та чотирма сестрами. Один з них - Франциско Рамон - був убитий в 2002 році в перестрілці з поліцією, а ще один брат - Бенджамін - сидить в мексиканській в"язниці. Франциско Хав"єр Арельяно Фелікс - наймолодший з братів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У США наркобарон засуджений до довічного ув"язнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути