четвер, 17 січня 2008 10:59

У США геї вмирають від смертельної інфекції

Дослідники заявили, що штам стійкої до ліків потенційно смертельної бактерії вийшов за межі американських лікарень і почав розповсюджуватися серед геїв. Стійка до антибіотика метіцилліна бактерія Staphylococcus aureus або MRSA з"явилася за межами лікарень Сан-Франциско, Бостона, Нью-Йорка і Лос-Анджелеса.

"Щойно бактерія розповсюдиться серед населення в цілому, її неможливо буде зупинити", - заявив дослідник Каліфорнійського університету Бінх Дьєп. - Саме тому ми намагаємося розповсюдити інформацію про профілактику". Згідно проведеним аналізам, бактерія розповсюджується серед гомосексуалістів у Сан-Франциско і Бостоні. "Ми вважаємо, що вона передається статевим шляхом", - пояснив Дьєп.

Стійка до дії антибіотиків бактерія може викликати небезпечну для життя і спотворюючу інфекцію, яку можна лікувати лише внутрішньовенними ін"єкціями дорогих антибіотиків. У 2005 році бактерія стала причиною смерті 19 тисяч американців. Більшість з них померли в лікарнях, йдеться в доповіді, опублікованій у жовтні в журналі Journal of the American Medical Association.

Близько 30% людей є хронічними носіями звичайних стафілококів. Вони можуть передаватися при контакті з людьми або з поверхнями і предметами. У тих, хто є носієм стафілококів, вони, як правило, виявляються в носі. Проте MRSA також виявляється в області анусу і передається між сексуальними партнерами. Якщо бактерія потрапляє в організм через пошкоджену шкіру, вона викликає сильні шкірні інфекції.

Випадки MRSA зростають з новою хвилею сифілісу, ректальної гонореї і ВІЛ-інфекції багато в чому унаслідок збільшення ризикової поведінки. Стафілококові інфекції зазвичай виявляються у вигляді червоних точок на шкірі. Якщо їх не лікувати, зони ураження збільшуються. Кращий спосіб уникнути зараження інфекцією - мити руки і геніталії з милом після контакту, відзначає доктор Дьєп, повідомляє ФАКТNEWS.
Зараз ви читаєте новину «У США геї вмирають від смертельної інфекції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути