Ексклюзиви
четвер, 31 травня 2007 12:28

У США арештований найбільший спамер світу

27-річний житель США, якого називають одним з найкрупніших спамерів в світі, був арештований в середу. Користувачі вже відмітили, що кількість спаму, що приходить на їх електронну пошту, помітно скоротилася. Роберт Алан Солоуєй звинувачується у використанні мережі комп"ютерів-зомбі для розсилки мільйонів листів, що містять спам.

Минулого тижня велике журі розглянуло звинувачувальний акт проти Солоуея, що включає 35 різних звинувачень. Серед них шахрайство з використанням електронної пошти, шахрайство з використанням електронних засобів комунікації, шахрайство з використанням даних з чужих кредитних карт і відмивання грошей.

Солоуей не визнав себе винним ні по одному з пунктів звинувачення. Суд не призначив спамеру адвоката, вирішивши, що раз вже він є власником чотирьох банківських рахунків з краденими у уряду грошима, він достатньо багатий, щоб дозволити собі захисника.

Солоуей використовував комп"ютери, заражені вірусами, щоб розсилати мільйони спам-сообщеній, починаючи з 2003 року. Заражені комп"ютери називають "зомбі", тому що їх власники, як правило, не знаю, що машини використовуються іншими людьми. Спамер продовжив свою діяльність навіть після того, як Microsoft виграла проти нього позов на суму 7 млн. доларів в 2005 році, а невелика фірма-провайдер з Оклахоми - 10 млн., повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «У США арештований найбільший спамер світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути