Ексклюзиви
середа, 16 січня 2008 08:17

У Шрі-Ланці терористи підірвали шкільний автобус

У результаті вибуху автобуса на південному заході Шрі-Ланки загинули, за різними даними, від 15 до 20 чоловік. Поранення отримали 20 осіб, повідомляє агентство AFP.

За уточненими даними, в підірваному автобусі їхали школярі. Згідно з відомостями з місця подій, підірваний автобус рухався за маршрутом Буттала - Оккамтіпія.

За версією міністерства оборони Шрі-Ланки, відповідальність за вибух несе місцеве сепаратистське угруповання "Тигри звільнення Таміл-Ілама", яке бореться за незалежність тамільських регіонів країни з 1980 року. Жертвами терактів "Тигрів" за минулі 28 років стали близько 70 тисяч чоловік.

Останній раз великий теракт у Шрі-Ланці був здійснений 2 січня 2008 року. Тоді від вибуху в столиці Коломбо загинули п"ятеро чоловік. Схожий на сьогоднішній теракт "звільнення Таміл-Ілама" здійснено 5 грудня 2007 року. Тоді в результаті вибуху автобуса загинули 15 чоловік, поранення отримали 38, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «У Шрі-Ланці терористи підірвали шкільний автобус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути