середа, 28 січня 2009 15:03

У Скотланд-Ярді призначений новий керівник

Новим главою Скотланд-Ярду призначений Пол Стівенсон, який з грудня 2008 року виконував обов"язки керівника відомства, повідомляє ВВС News.

Попередник Стівенсона Іан Блер подав прохання про відставку через розбіжності з мером Лондона Борисом Джонсоном, який висловив недовіру главі столичної поліції. За інформацією ВВС, перед призначенням міністр внутрішніх справ Великої Британії Джекі Сміт провів консультації з Джонсоном.

Посадовий оклад Стівенсона, який пропрацював в британській поліції більше 30 років, складатиме 253 тисячі фунтів стерлінгів. Контракт з ним розрахований на п"ять років. Саме Стівенсон забезпечуватиме безпеку Олімпійських ігор 2012 року в Лондоні, якщо контракт нового глави Скотланд-Ярду не буде припинений достроково.

Столична поліція Лондона - найкрупніша поліцейська служба Великої Британії. У ній працюють більше 30 тисяч співробітників, щорічний бюджет відомства складає 3,5 мільярда фунтів стерлінгів. Окрім загальних функцій поліції Скотланд-Ярд також займається забезпеченням безпеки країни і боротьбою з тероризмом.

Зараз ви читаєте новину «У Скотланд-Ярді призначений новий керівник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути