пʼятниця, 04 квітня 2008 14:43

У скільки Україні обійдеться СОТ

У скільки Україні обійдеться СОТ
Після отримання повноправного членства у Світовій організації торгівлі Україні необхідно буде сплатити разовий внесок і щороку платити членський внесок.

Про це сказано в пояснювальній записці до законопроекту "Про ратифікацію протоколу про вступ України до Світової організації торгівлі" (N0041), який зареєстрований у Верховній Раді 2 квітня.

Разовий внесок залежить від його фактичного розміру і співвідношення обсягу зовнішньої торгівлі України і сукупного обсягу зовнішньої торгівлі країн-членів СОТ.

"З огляду на те, що Україна набуде членство в СОТ не з початку цього року, розмір членського внеску розраховуватиметься на фактичну кількість місяців, які залишилися до кінця 2008 року, і становитиме приблизно 350 тис. швейцарських франків (близько 350 тис. дол. США) разом з одноразовим внеском до Робочого фонду СОТ", - йдеться в документі.

Сума щорічного внеску визначається як співвідношення обсягу зовнішньої торгівлі до сукупного обсягу зовнішньої торгівлі всіх країн-членів СОТ.

У записці уточнюється, що передбачені в держбюджеті-2008 витрати для сплати внеску в сумі 2 млн. 163,4 тис. грн. є достатніми для виконання відповідних фінансових зобов`язань цього року.

5 лютого в Женеві Президент України Віктор Ющенко і генеральний директор Світової організації торгівлі Паскаль ЛАМІ підписали протокол про вступ України до СОТ.

Україна має ратифікувати протокол до 4 липня 2008 року, проте в разі потреби цей термін може бути продовжений за рішенням Генеральної ради СОТ.

На 30-й день після ратифікації Україна стане повноправним членом СОТ.

Зараз ви читаєте новину «У скільки Україні обійдеться СОТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути