Ексклюзиви
вівторок, 12 лютого 2008 09:19

У Східному Тіморі введено надзвичайний стан і комендантську годину

У Східному Тіморі проголошено надзвичайний стан після замаху на президента Жозе Рамуша-Орту і прем"єр-міністра Шанана Гужмау.

Виконуючий обов"язки президента Демократичної Республіки Східний Тімор Вісенте Гутеррес призвав місцеве населення зберігати спокій. У зв"язку з надзвичайним станом в країні введена комендантська година, заборонені масові демонстрації.

Крім того, в столицю країни Ділі прибули 200 австралійських миротворців, повідомив міністр оборони Австралії Джоел Фітцжіббон. За його словами, їхнє головне завдання полягає в забезпеченні миру і спокою.

В даний час близько 1600 поліцейських ООН, підтримувані тисячею австралійських військовослужбовців, патрулюють столицю Східного Тімору Ділі, а також інші міста через побоювання чергових випадів з боку бунтівних солдатів, лідер яких, опальний майор Алфредо Рейнадо, був убитий.

Група військових злочинців у понеділок атакувала будинок Рамуша-Орти в Ділі. У перестрілці президент отримав вогнепальне поранення.

Східний Тімор до 1975 року знаходився під управлінням Португалії. У 1975 році після відходу колонізаторів його окуповувала сусідня Індонезія. У Східному Тіморі відтоді не припинялася кривава партизанська війна за незалежність. У 1999 році ООН узяла на себе управління цією країною з переважно католицьким населенням. Незалежність Східний Тімор проголосив тільки в 2002 році, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «У Східному Тіморі введено надзвичайний стан і комендантську годину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути