середа, 30 вересня 2009 13:31

У Шевченківському районі столиці заборонили відключати гарячу воду і газ

У Шевченківському районі столиці заборонили відключати гарячу воду і газ

У Шевченківському районі столиці введено мораторій на відключення житлових будинків від газо-, водо-, електропостачання і опалення. Таке рішення прийняли депутати Шевченківської райради у вівторок.

Як повідомили в прес-службі райради, винятком може стати тільки відключення в зв"язку з аваріями.

"Цим рішенням районна влада хоче донести до людей свою позицію - ми категорично проти будь-якого відключення, яким мало не щодня погрожують киянам столичні монополісти, зокрема, "Київенерго". Районні служби, зі свого боку, ніколи не стануть ініціаторами подібних дій. А оскільки сьогодні "Київенерго" часто перекладає відповідальність на район, на комунальників, на ЖЕКи, ми вирішили розставити всі крапки над "і". У разі масового відключення житлових будинків від споживання стратегічних ресурсів, вся відповідальність буде лежати на монополістах і на столичній владі, яка знаходиться в ними в одній зв"язці", - вказав керівник району Віктор Пилипишин.

Він також закликав депутатів інших районних рад ухвалити аналогічні рішення.

Нагадаємо, заяви про те, що Київ може залишитися без холодної, гарячої води і газу, останнім часом звучать досить часто. Так, в серпні "Київенерго" направила ВАТ "АК "Київводоканал" офіційне повідомлення про відключення з 31 серпня насосного обладнання енергокомпанії для підвищення тиску холодної води через борги підприємства. Це спричинило б відсутність холодної води на верхніх поверхах багатоквартирних будинків.

Водночас, ВАТ "АК "Київводоканал" заперечував наявність боргу перед АК "Київенерго" і наполягав на тому, що це питання має вирішуватися у суді.

Нагадаємо, мер Києва Леонід Черновецький ініціює законопроект, за яким голови усіх районних у Києві адміністрацій підкорялися б столичному міському голові.

За матеріалом ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «У Шевченківському районі столиці заборонили відключати гарячу воду і газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути