четвер, 27 березня 2008 12:14

У Севастополі педагоги застосовували фізичну силу до учнів і отримали догану

Прокуратурою Ленінського району міста Севастополя виявлені факти грубого порушення вчителями прав і свобод учнів. Під час перевірки прокурорам вперше за останні роки довелося зіткнутися з випадками фізичного впливу з боку педагогів.

Про це повідомили у міській прокуратурі з посиланням на інформацію, надану помічником прокурора Ленінського району Севастополя Анастасією Примаковою.

Зокрема, встановлено, що в 2008 році в школі N60, на уроці математики вчителька вдарила по руці ученицю 8-го класу, чим заподіяла дівчинці забій пальців правої кисті.

У тій самій школі стався ще одинподібний інцидент: вчитель англійської мови з силою схопив учня 5-го класу за шию і усадив за парту. В результаті, на шкірі в області шиї хлопчика утворився синець.

За даними фактами порушені дисциплінарні провадження. До вчителів застосовані заходи дисциплінарного стягнення – оголошено догани.

У прокуратурі також повідомили, що скарги від потерпілих до правоохоронних органів не надходили. Водночас, якщо, потрапивши в таку ситуацію, батьки вирішать звернутися в міліцію або прокуратуру, то педагог може бути притягнутий до кримінальної відповідальності за статтею 125 Кримінального кодексу України за нанесення легких тілесних ушкоджень, зазначили у прокуратурі.

Нагадаємо, що майже тиждень тому в Житомирській загальноосвітній школі N33 стався повністю протилежний випадок. Там школярки побили вчительку-практикантку. Семикласниці не сподобалося, як практикантка подивилася на неї, і вона накинулася на молоду вчительку з кулаками на сходах в шкільному коридорі. Вчителька у відповідь плюнула в обличчя учениці, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «У Севастополі педагоги застосовували фізичну силу до учнів і отримали догану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути