неділя, 20 березня 2011 18:10

У Севастополі МНС закрило акваріум-музей зі 100-річною історією

У Севастополі МНС закрило акваріум-музей зі 100-річною історією

У Севастополі закрили морський акваріум-музей. Таке рішення ухвалило МНС України.

За словами інспекторів, будівля не відповідає вимогам пожежної безпеки. В акваріумі, якому вже більше 100 років, зібрані десятки рідкісних видів риб. Тепер їх існування під загрозою. Годували тварин за рахунок відвідувачів.

Інспектори пожежного нагляду призупинили роботу міського морського акваріума. Двері опечатані, відвідувачів сюди не пускають. Але працівники все одно пробираються на роботу. Сотні риб та рептилій без нагляду загинуть.

"Кілька десятиліть наукові експедиції севастопольських біологів збирали, ловили експонати, і на сьогоднішній день відвідувачам представлені рідкісні і, можна навіть сказати, унікальні види риб, у тому числі з глибоководних", - зазначила науковий співробітник інституту біології Південних морів Клавдія Плотнікова.

Біологи кажуть, що тисячі мешканців акваріума тепер можуть загинути. У вчених давно не вистачає коштів, щоб утримувати своїх підопічних. Навіть корм вони купували за рахунок відвідувачів, які платили за екскурсії.

Співробітник севастопольського акваріума Максим Кірін пояснив: "Підприємство отримує фінансування тільки за рахунок відвідувачів, а раз відвідувачів немає, то й грошей немає".

Заступник начальника МНС України в Севастополі Віктор Стрєльцов заявив, що "вимоги МНС до протипожежної безпеки абсолютно законні, і керівництво акваріума зобов'язане їх виконати".

Інспектори виявили, що пожежна сигналізація проведена не у всі приміщення, вогнегасники старі, а стіни оздоблені легкозаймистими матеріалами. У разі пожежі життя відвідувачів опиниться в небезпеці.

Зараз ви читаєте новину «У Севастополі МНС закрило акваріум-музей зі 100-річною історією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути