Ексклюзиви
вівторок, 13 травня 2008 09:41

У Сеулі знищили всю свійську птицю

У столиці Південної Кореї Сеулі знищена вся свійська птиця для того, щоб запобігти подальшому розповсюдженню смертельно небезпечного для людини вірусу пташиного грипу.

Як передає ІТАР-ТАРС, про це повідомив представник адміністрації столиці Південної Кореї. За його словами, в цілому забито понад 15 тис. курей, качок, фазанів та індичок.

Тотальне знищення розпочалося в неділю і проходило на фермах, господарствах при ресторанах, у шкільних живих куточках і в приватних будинках. Не вбивали папуг, які містилися в клітках, і канарок, які не мають можливості контактувати з іншими птахами.

Рішення про знищення було прийняте після того, як 7 травня в Сеулі було вперше зафіксовано появу вірусу пташиного грипу смертельно небезпечному для людини різновиду H5-N1. Від нього загинули фазани на невеликій фермі. Вона знаходиться поруч з популярним парком розваг, який відвідують сотні тисяч людей. Це викликало особливі побоювання властей. Раніше ще два спалахи пташиного грипу було виявлено в районі великого портового міста Пусан, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Сеулі знищили всю свійську птицю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути