Ексклюзиви
вівторок, 11 грудня 2007 17:22

У Саакашвілі на виборах буде шість конкурентів

У Грузії закінчився термін реєстрації кандидатів на участь в дострокових президентських виборах: реєстрацію в Центральній виборчій комісії у результаті пройшли сім кандидатів, включаючи президента республіки Михайла Саакашвілі, що тимчасово пішов у відставку. Про це повідомляє "Интерфакс".

Крім Саакашвілі в президенти балотуватимуться підприємець Бадрі Патаркацишвілі, кандидат від "об"єднаної опозиції" Льован Гачечиладзе і лідер Лейбористської партії Грузії Шалва Нателашвілі. ЦВК також допустила до виборів лідера партії "Нові праві" Давида Гамкрелідзе, лідера партії "Надія" Ірину Сарішвілі і Георгія Маїсашвілі, який у минулому працював іміджмейкером грузинського президента, а згодом очолив "Партію майбутнього".

Нагадаємо, що про бажання виставити свою кандидатуру на дострокових виборах, призначених президентом після масових антиурядових мітингів в Тбілісі, заявили декілька десятків чоловік. Заявки в ЦВК, які дозволили почати збір підписів в свою підтримку, встигли подати 22 претенденти.

Пізніше деякі кандидати відмовилися від участі у виборах, інших з передвиборної гонки зняв Центрвиборчком, забракувавши зібрані ними підписи. Декілька претендентів оскаржили дії ЦВК в суді.

Вибори президента призначені на 5 січня 2008 року, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Саакашвілі на виборах буде шість конкурентів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути