Ексклюзиви
пʼятниця, 07 червня 2019 12:16

У родині, яку підозрюють у торгівлі дітьми, за дивних обставин померла дитина

У родині, яку підозрюють у торгівлі дітьми, за дивних обставин померла дитина
Дітей сім'ї Сусляків повернули в Україну Фото: ua.112.ua

У сім'ї Сусляків померла дитина, коли вони жили в Росії. Цю родину підозрюють у торгівлі дітьми, але не можуть провести ексгумацію для перевірки причин смерті. Батьки тільки надали всі документи щодо поховання дитини.

Про це заявив Микола Кулеба, уповноважений президента України з прав дитини. Він у Грузії домовився про передачу дітей в Україну.

"Найбільше здивував факт народження сімох дітей сурогатними матерями протягом одного року, що викликає підозру в торгівлі дітьми. Після повернення десятьох дітей із Грузії в Україну вони повинні жити в одній родині, щоб не відчувати себе розділеними. Висловлюємо подяку грузинській стороні за оперативне реагування та вирішення всіх питань, пов'язаних із поверненням українських дітей на батьківщину. Нам була надана повна можливість спілкування з дітьми", - зазначив Кулеба.

Зараз діти перебувають у важкому психічному стані й потребують реабілітації.

Сьогодні вранці, 7 червня, діти повинні були виїхати до Хмельницької області. Витрати, пов'язані з поверненням дітей в Україну, візьме на себе Державне управління справами України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський відправив за 10 українськими дітьми в Грузію свій президентський літак

Нагадаємо, наприкінці травня 2019-го повідомлялося, що у Грузії затримали багатодітну матір з України, яку підозрюють у торгівлі дітьми. У квітні поточного року жінку затримала поліція Грузії, куди вона прилетіла рейсом Москва - Тбілісі разом із 10-ма неповнолітніми дітьми. У поліції викликала підозру дата народження 4-х дітей - 2017 рік.

Пізніше в МВС Грузії пояснили, що справа містить ознаки торгівлі людьми. Поліція приступила до розслідування інциденту. Зазначалося, що 7 із 10-ти дітей були народжені сурогатними матерями. Правоохоронці Грузії отримали інформацію, що діти перебувають у двох прийомних сім'ях. У кожній із родин було по 5 дітей.

Чоловік затриманої Юлії Сусляк стверджує, що дружину утримують у нестерпних умовах.

Заарештована у Грузії українка Юлія Сусляк, яку звинувачують у продажу власних дітей, скаржиться на погані умови утримання.

Зараз ви читаєте новину «У родині, яку підозрюють у торгівлі дітьми, за дивних обставин померла дитина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути