Ексклюзиви
середа, 12 березня 2008 19:00

У Рівненській області виявили 122 боєприпаси часів ВОВ

Працівники МЧС в селі Пітушків Мліновського району Рівненської області виявили 122 снаряди часів Великої вітчизняної війни.

Як повідомили в середу в центрі пропаганди ГУ МЧС в Рівненській області, в понеділок під час підготовки рову для вуличного газопроводу водій екскаватора виявив 6 предметів, схожих на артилерійські снаряди. Наступного дня на місце події прибула група піротехніків аварійно-рятівної загону спецпризначення. При обстеженні місця знахідки боєприпасів працівники МЧС виявили ще 101 артилерійських снаряди калібру 45 мм і 15 снарядів калібру 152 мм. Всього було виявлено 122 вибухонебезпечних предмети.

При цьому були прийняті заходи для забезпечення безпеки місцевого населення. Боєприпаси було вирішено вивозити і знешкоджувати у декілька етапів, оскільки таку кількість снарядів дуже небезпечно транспортувати. Робота з їх знешкодження продовжується.

При цьому працівники МЧС дізналися від старожилів, що саме в цьому місці проходили активні бойові дії під час війни. Відступаючи, радянські війська були вимушені закопати значну кількість боєприпасів, повідомляє ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА.

Зараз ви читаєте новину «У Рівненській області виявили 122 боєприпаси часів ВОВ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути